Autocoureur Max Weering uit Coevorden heeft het lastig op Spa-Francorchamps, maar knokt zich terug

July 2, 2019 6:49 am Published by Leave your thoughts

Tijdens de derde ronde van de Supercar Challenge loste coureur Max Weering afgelopen weekeinde opnieuw zijn belofte in. De 18-jarige rijder uit Coevorden bewees op het circuit van Spa-Francorchamps dat hij in de GT-klasse de snelheid heeft om voor de titel te strijden.

In zijn Lamborghini Huracán was hij opnieuw sterk en dat bracht hem naar de tweede plaats tijdens de tweede race van het weekeinde. Ook pakte hij tijdens de kwalificatie de poleposition.

,,We hebben echt kampioenschapssnelheid”, sprak Max na afloop tevreden. ,,Ik had nu leider in het kampioenschap kunnen zijn.” In die laatste opmerking schuilde wel een kleine teleurstelling. Want ja, hij had sterk gereden op het Belgische circuit, maar foutjes hadden nog betere uitslagen voorkomen, erkende de Drent.

Problemen met brandstofpomp

Hoe dat zat? Zaterdag tijdens race één kreeg hij problemen met de brandstofpomp van zijn auto, maar slaagde hij er niet in dat door te geven aan zijn team omdat hij was vergeten zijn communicatiesysteem in de auto aan te sluiten. “Ik dacht voor de race: dat doe ik wel op de pre-grid. Dan heb ik tijd genoeg. Maar daar was ik bezig met allerlei andere dingen en ben ik het uiteindelijk vergeten.”

Door de defecte brandstofpomp viel Max uiteindelijk stil en werd hij teruggesleept naar de pits. Toen hij eenmaal terug op de baan verscheen, moest hij achteraan beginnen. Daarbij had hij het geluk dat net achter hem de safety car de baan op kwam. Zo had hij de tijd om zijn inmiddels behoorlijke achterstand in te lopen. “Ik was bijna bij de rest aangesloten toen de safety car van de baan ging.”

Vijfde plek

Daarna slaagde hij er nog in een aantal rijders in te halen en dat bracht hem naar de vijfde plaats. ,,Dat was, gezien de omstandigheden, op zich prima. De snelheid was over het algemeen goed. Wel was het lastig de snelheid constant te houden naarmate de race vorderde.” Niettemin was het een mooie indicatie van de mogelijkheden voor race twee.

Die begon in eerste instantie onfortuinlijk. Bij de start haakte GT-polesitter Max aan een LMP-auto. ,,Vier jongens uit mijn klasse kwamen me daardoor meteen voorbij.”

‘Ik had eigenlijk moeten winnen’

Eenmaal losgeraakt toonde hij direct zijn snelheid en haalde hij twee concurrenten terug in. ,,Ik kwam achter Bob Herbers terecht, maar hij zag me niet. We raakten elkaar en gingen allebei rond. Ik kreeg een drive through penalty en ik kon daardoor achteraan beginnen. Ik dacht: nu moet ik echt pushen.”

Dat ging wonderwel goed. Max haalde de ene na de andere rijder in en lag op een gegeven moment weer op podiumkoers: derde. “In de laatste bocht van de race heb ik nog de nummer twee ingehaald. Dat was super. De snelheid was geweldig. Ik had eigenlijk moeten winnen. Dat dat niet is gelukt, is jammer. Maar het is mijn eerste jaar in de Lamborghini en op zich gaat het heel goed. Alleen jammer van die foutjes. Ik heb veel van dit weekend geleerd.”

Bekijk het originele bericht

Categorised in:

This post was written by cmcg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *