Rondleiding op de DTM in Assen met Max Weering

Het was dit jaar voor het eerst dat de DTM-klasse in Assen wordt gehouden. Afgelopen donderdag konden bezoekers een demorit bekijken om kennis te maken met de verschillende auto’s. Autocoureur Max Weering uit Coevorden was erbij en gaf een rondleiding op het circuit.

DE LAMBORGHINI SUPER TROFEO PAST BIJ MAX WEERING

De pas 18-jarige Max Weering koos begin dit seizoen voor deelname aan de GT divisie van de Supercar Challenge met een Lamborghini Super Trofeo en dat baarde opzien. Ongeruste andere GT-rijders, was deze auto niet veel te snel? Een test door Porsche-coureur Jos Jansen op Circuit Zolder bracht uitkomst en rust, de Lamborghini is absoluut geschikt voor de GT divisie. “De Porsches hebben op het recht eind meer snelheid, de Super Trofeo gaat iets harder door de bochten. Dat compenseert elkaar dus goed”, legt Weering uit. “Ik heb ook in de Porsche gereden, maar de Lamborghini past beter bij mij.”

Coevorder coureur Max Weering verovert twee podiumplaatsen op circuit Zandvoort, maar baalt van kostbare seconden
 

Opnieuw stond hij twee keer op het podium in de Supercar Challenge. Max Weering reed afgelopen weekeinde op het circuit van Zandvoort naar twee derde plaatsen in de GT-klasse. Toch speelde pitstopproblemen de 18-jarige snelheidsduivel uit Coevorden parten.

Autocoureur Max Weering uit Coevorden heeft het lastig op Spa-Francorchamps, maar knokt zich terug

Tijdens de derde ronde van de Supercar Challenge loste coureur Max Weering afgelopen weekeinde opnieuw zijn belofte in. De 18-jarige rijder uit Coevorden bewees op het circuit van Spa-Francorchamps dat hij in de GT-klasse de snelheid heeft om voor de titel te strijden.

Drentse Max kiest ander pad dan oud-ploegmaat Verstappen

In de jeugd kon Max Weering uit Coevorden zich meten met Max Verstappen op de kartbaan. Hun paden scheidden: waar Verstappen schittert in de Formule 1, scheurt Weering met zijn Lamborghini in de Super Car Challenge over de circuits.

Opnieuw podium voor snelle Max Weering! Nu op naar Spa-Francorchamps!: “Ik ben benieuwd hoe de auto gaat in Spa”

Twee weken eerder nog succesvol in de Mazda MX-5 Cup in Zandvoort kon Max Weering afgelopen weekeinde in een snikheet Zolder opnieuw een podiumplaats vieren. De achttienjarige snelheidsduivel uit Coevorden werd zaterdag derde in de GT-klasse tijdens de tweede ronde van de Supercar Challenge.

MARCEL DEKKER EERSTE WINNAAR MAZDA MX-5 CUP, MAX WEERING EERSTE JUNIOR-WINNAAR

Als de eerste race van de debuterende Mazda MX-5 Cup op Circuit Zandvoort tijdens de Jumbo Racedagen iets heeft duidelijk gemaakt, dan is dat wel dat we een mooi seizoen tegemoet gaan. Strijd door het hele veld, volle tribunes, coureurs die elkaar geen meter prijsgeven en nieuwe namen die meteen naar het podium racen. Marcel Dekker bekroonde zijn Mazda MX-5 Cup debuut met de overwinning, Olivier Naaktgeboren werd tweede en Max Weering knokte zich naar de derde podiumplaats na hevige strijd in een groep van vier rijders. Bij de junioren onder de 24 jaar oud was Weering daardoor de nummer één, Max de Bruijn werd tweede en de 15-jarige Maxime Oosten pakte de derde plek.

Coureur Max Weering (18) uit Coevorden wint nieuwe Mazda MX-5 Cup

Een eenmalige deelname aan de Mazda MX-5 Cup weliswaar, maar ook een succesvolle voor autocoureur Max Weering, afgelopen weekeinde in Zandvoort. De 18-jarige racer uit Coevorden eindigde zaterdag tijdens de eerste ronde van het nieuwe kampioenschap als eerste bij de junioren en derde in het algemeen klassement.

SCC – Primrose wint GTP, zege van Weering met Lambo Super Trofeo in GT !

De eerste zege van een Lamborghini Super Trofeo in de Supercar Challenge is een feit. Met een door BoP fel gekortwiekte bolide ging Max Weering de winst halen bij de GT´s. De algemene overwinning was voor de Norma M20FC van Neil Primrose.

Primrose pakt overwinning, strijd in Supersport I klasse om van te smullen

Neil Primrose heeft met de Norma de zege behaald in de Supercar Challenge. Met zijn prototype was hij simpelweg veel te snel. Max Weering reed in de Lamborghini naar de tweede stek. Smaakmakers waren de rijders in de Supersport I klasse. Uiteindelijk wist het team van Ferry Monster Autosport beslag te leggen op het gehele podium, maar de tegenstand van de BMW-rijders was groot.

DEBUTANT MAX WEERING MAAKT INDRUK BIJ DE OPENING VAN HET ACNN SEIZOEN.
 

Op zaterdag 7 April werd op het TT circuit van Assen het race seizoen voor de ACNN geopend. Het warme voorjaars zonnetje en de drive van alle teams om na de lange winterstop weer van start te gaan zorgde voor de goede entourage voor dit evenement. In de wintermaanden was er veel getest en door een aantal nieuwe rijders snelle tijden op de klokken gezet. De grote vraag was kunnen deze debutanten het ook waar maken in de race?

ACNN: Max Weering van de kart in de Zilhouette aan de kop van klassement

De verrassing in de eerste races van de Zilhouette cup bij de ACNN mogen we het zeker wel noemen. Max Weering haalde eind 2017 zijn race licentie bij de Advanced Driving School op het TT circuit van Assen. Dit was zijn eerste kennismaking met het lange baan racen. In de eerste twee races scoorde hij direct optimaal, maar zag de podiumplaatsen verloren gaan door de straffen opgelegd door de wedstrijdleider vanwege het veelvuldig overtreden van de track limits. Max is een snelle leerling en dat bewees hij in de derde en vierde race van het seizoen, die hij beide winnend afsloot en daarmee leider werd in de Zilhouette cup 2018. Alle reden om nader kennis te maken met deze coureur.

Spanning speelt grote rol bij toppers tijdens de finale races ACNN.

De spanning bij de finale races van de ACNN op het TT circuit van Assen afgelopen zondag was niet alleen groot bij de belangstellende en toeschouwers maar zeker ook bij een aantal coureurs die kans hadden op de titel. Deze coureurs presteerde duidelijk beneden hun kunnen.